راهکارهای بهینه‌سازی مصرف انرژی سامانه‌های سرمایشی ساختمان


  - کولرهای آبی

این سیستم که تنها برای مناطق گرم و خشک مناسب است، از گرمای نهان تبخیر آب برای سرماسازی استفاده می‌کند باعث افزایش رطوبت محیط می‌گردد و بازدهی بالایی هم ندارند، ولی به علت در دسترس بودن، نصب آسان و هزینه پایین‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. رعایت نکات زیر در استفاده بهتر از کولرهای آبی موثر است:

1. برای جلوگیری از بالا رفتن دمای هوای سرد قبل از ورود به ساختمان و در نتیجه اتلاف انرژی، کانال‎کشی کولر باید از کوتاه‎ترین مسیر انجام شود.

2. برای اطمینان از استفاده از کولر آبی در بالاترین بازده آن، حتی‎الامکان هر ساله نسبت به تعویض پوشال‎های کولر باید اقدام شود.

3. استفاده بی‎مورد و یا همزمان از وسایل خانگی گرمازا مانند لامپ‌های پرمصرف، اجاق گاز و . باعث افزایش گرمای محل کار و ست می‎شود و نیاز به استفاده از کولر را افزایش می‎دهد.

4. باید توجه داشت که ضروری است از سیستم سرمایش موضعی استفاده گردد. به این معنی که تنها به اتاق‎هایی که مورد استفاده قرار می‎گیرد، هوای سرد را منتقل کنیم. به این منظور می‌توان دریچه‎های ورودی هوا به سایر اتاق‎ها را مسدود کرد.

5. تا حد امکان باید از روشن نگه داشتن مداوم کولر در طول روز پرهیز شود. بهتر است سعی شود از دور آهسته کولر استفاده کرد تا فشار کم‌تری بر دستگاه تحمیل شود.

6. هنگام خرید، دستگاهی انتخاب شود که دارای علامت استاندارد و برچسب انرژی باشد و با توجه به درجه برچسب انرژی، کولری با بالاترین درجه کارایی و بازدهی انتخاب شود.


  - کولرهای گازی

کولر گازی در صنعت تهویه و تبرید از جایگاه خاصی برخوردار است، زیرا به سرعت از گرمای محیط می‌کاهد و برخلاف کولرهای آبی، رطوبت را افزایش نمی‌دهد. از این جهت برای محیط های شرجی مناسب است. کولرهای گازی معمولا در دو مدل ساخته می‌شوند:
1- کولرهای یک تکه یا پنجره‌ای
2- کولرهای دو تکه (اسپلیت)

هر چند که کولر گازی از مقبولیت نسبتا خوبی در مناطق شرجی برخوردار است،‌ اما متاسفانه از مصرف انرژی بالایی برخوردارند و استفاده از سیستم‌هایی مانند چیلر جذبی خانگی با توجه به مصرف کم انرژی بسیار مناسب‌تر می‌باشد. با وجود آن‌که استفاده از کولرهای گازی با توجه به مصرف انرژی الکتریکی توصیه نمی‌شود اما رعایت نکات زیر به هنگام استفاده از کولرهای گازی باعث کاهش مصرف انرژی آن‌ها خواهد شد:

1. ظرفیت برودتی کولرها باید متناسب با فضای مورد استفاده و شرایط آب و هوایی محل (از لحاظ دما و رطوبت) انتخاب شود.

2. از آن‌جا که کولرهای گازی از جمله پرمصرف‎ترین وسایل خانگی هستند. بنابراین در صورتی که ضرورتی به استفاده از این نوع کولرها وجود نداشته باشد، از آن‌ها استفاده نشود. در صورت ضروری بودن استفاده از این نوع کولرها، حتی‌الامقدور در ساعات پیک مصرف برق که مصرف انرژی الکتریکی در شبکه برق کشور به حداکثر می‎رسد، استفاده نشود.

3. کولرهای گازی معمولاً دارای درجه تنظیم دما (ترموستات) هستند. تنظیم دما بر روی دمای آسایش (18 تا 22 درجه سانتی‌گراد) باعث می‎شود تا هنگام رسیدن دمای اتاق به دمای آسایش، کولر به طور خودکار خاموش شود و انرژی کم‌تری مصرف کند.

4. برای جلوگیری از خروج سرما، ضروری است اطراف پنجره‎ها و درها با نوارهای درزگیری عایق‎بندی شود.

5. نصب کندانسورهای کولر گازی در سایه، باعث جلوگیری از اتلاف میزان قابل توجهی از انرژی مصرفی خواهد شد.

5. بهتر است کولر گازی، در مسیر باد نصب شود، زیرا این کار به علت کاهش فشار بر کولر باعث افزایش بازدهی آن و کاهش مصرف انرژی می‎شود.

6. استفاده بی‎مورد و یا همزمان از وسایل خانگی گرمازا مانند لامپ‌های پرمصرف و اجاق گاز و . باعث افزایش گرمای محل کار و ست می‎شود و نیاز به استفاده از کولر را افزایش می‎دهد.

 


گروه تاسیساتی یزد تهویه در نظر دارد جهت  رفاه حال مشتریان از خدمات  و کارشناسی رایگان و  مشاوره ی رایگان شما را بهره مند سازد 
  مشاور فروش:09175956588  پناهی     
  آدرس:شعبه1-چهارراه هوابرد به سمت چهارراه سرباز,بعد از ساختمان بهزیستی,ساختمان نبش کوچه, طبقه 2 واحد 4
     شعبه2-بلوار صنایع,بعد از شهرک آرین به سمت گلستان,روبه رو شیمی گیاه بعد از کوچه 28 دکتر حسابی نبش کوچه 28/1
 

 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : استفاده ,کولر ,کولرهای ,انرژی ,مصرف ,گازی ,کولرهای گازی ,مصرف انرژی ,باعث افزایش ,مورد استفاده ,کولر گازی ,مصرف انرژی الکتریکی ,باعث افزایش گرمای ,گرمازا مانند لامپ‌های ,خانگی گرمازا مانند
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Looking for the lost promised time Sade سایه درختان fereydoon1.parsablog.com بیگ حصین پترو سازه تدبیر گستر (پتساکو) وبلاگ شخصی اکبر دلتا دکور داستان های خیلی خیلی کوتاه